Helmikuu vetelisi sitten viimeisiään ja olympiakisatkin ovat loppuneet. On tuntunut oudolta pari päivää kun ei tulekaan kisalähetyksiä telkusta. Mitä sitä oikein katsoisi?
Kiekkotappio on käsitelty ja hopea alkaa tuntumaan jo ihan mukavalta, vaikka tietysti pikkuisen korpeaa kuitenkin. Oli kyllä kamalaa katsoa toimittajien eteen joutunutta Teppo Nummista heti pelin jälkeen. Mies pidättelee itkua ja toimittaja kyselee juuri niin typeriä kysymyksiä kun tuohon tilanteeseen voisi kuvitellakin.
Itselläni oli pala kurkussa kun peli oli ohi ja ruotsalaiset ryntäsivät kaukaloon. Todella tuskaista oli katsella Leijonien painuneita päitä ja musertuneita ilmeitä, mutta sitten...
Teppo Nummisen haastattelu oli viimeinen pisara. Itsehillintä petti ja tippa iski linssiin. Teki mieli ampua se toimittajaretale. Se oli kova paikka Nummiselle. Viimeinen mahdollisuus voittaa jotain todella suurta, mutta ei. Tiellä oli se yksi Ruotsi taasen.
Yöllä sitten hieman helpotti oloa kun katsoi kiekkoäijien kotiin paluuta. Miestä väkevämpää oli ottanut useampikin ja hyvä niin. Hymyjäkin alkoi jo irrota. Minulle Leijonat ovat kultajoukkue, ei Ruotsi.

Ruotsalaiset hallitsevat tuon morkkaamisenkin todella hyvin. Aftonbladetin sivuja selanneena tuli taas sellainen tunne, että onko tuo hyvää huumoria, joka pitäisi ymmärtää vai tahallista lyödyn lyömistä? Ei naurattanut allekirjoittanutta. Ehkä sitten myöhemmin. On minusta aika törkeätä, jopa sveduilta sanoa, ettei Suomella jääkiekko kulje. Ei kulje?? Yksi hävitty peli. Ei kai tuon esityksen perusteella voi sanoa, ettei kulje. Ja kaikenmaailman ananasmitalit. Mutta, jotain heillekin päin: "Nykyään ei tarvitse vain voittaa oikeita pelejä, vaan myös hävitä oikeat pelit..." Miettikääpä sitä.
Vielä tulee meidänkin päivä! Ja silloin vanhat velat maksetaan korkeilla koroilla! Mutta se jääkiekosta ja urheilusta nyt vähäksi aikaa...

On ollut todella komeita ilmoja muutaman päivän aikana. Oikein kevättä rinnassa! Räystäät tippuvat auringossa ja maailma näyttää kauniilta. Tule kevät nopeasti ja päästä luonto hyisistä kahleistaan.
Olen kesäihmisiä. En ole talvesta pitänyt koskaan. Talvi menettelee kun pakkanen ei nouse yli -10 asteen.
Mutta tuosta kovemmat pakkaset kuuluvat Siperiaan. -14.1 näyttäisi digimittarini nyt. Ok, pitäköön vielä viimeiset kylmät. Kyllä ne kohta loppuvat. T-paitakelejä odotellessa... :)

-Paha "Pahis" Vaatturi-