Tänään piti olla siivouspäivä, mutta reisille meni sekin urakka. Koko päivän pyörin pitkin ystäviä/tuttavia/sukulaisia vain sen takia, etten vahingossakaan kerkeäisi siivoamaan. No eihän siinä mitään. Itsepetoksen tulos on edessä, huomenna on pakko siivota, muuten ei enää ennen vappua ehdi. Tuo vappukin on taas niin salakavalasti hiipinyt ihan ovelle. Vajaa viikko ja sitten pitäisi taas pystyä uskomattomiin urheilusuorituksiin. Jokainen likaisessa mielessään käännelkööt kyseiset suoritukset mieleiseksensä. Vapun urheilujen jälkeen onkin voimat ammennettu pohjiaan myöten ja enää ei pysty muuhun kuin kylmän kaverin halailuun wc:ssä. Tuo posliinialttariksikin kutsuttu kylmän jäyheä ystävä on vähäsanainen ja eleetön. Kita ammollansa se odottaa ihmishylkiön antimia, jotka yleensä ovat kovinkin nestepitoisia. Muutamia makkaranpaloja saattaa hyvinä hetkinä mukaan solahtaa. Oikein pelottaa tuo vapunjälkeinen viikko. Minä en ole viiteen viikkoon ottanut taikajuomaa (jos ei muutamaa lonkeroa lasketa) ja sen tietää, että nyt kun rankaistaan niin siitä ei päivällä tai parilla selvitä. Kotiin täytyy kyllä ostaa selviytymispaketti valmiiksi, koska kauppaanhan en pääse vähintään kahteen päivään. Tehdäänpäs hieman listaa:

  • Vichyä, maulla ei väliä, nestettä tarvitaan.
  • Jotain sokeripitoista mehua tai vaikka jaffaa.
  • Samarinia sisuksien poltteluun.
  • Pilttiä, vauvanruoka on helppoa syödä sekä oksentaa
  • Banaania, katso edellinen perustelu
  • Särkylääkettä, burana, paracetamol jne.
  • Paljon jotain rasvaista ja epäterveellistä sydän- ja verisuonisairauksia aiheuttavaa mättöä paremmille hetkille.
  • Useita litroja rasvatonta maitoa (krapulaa ei voi poistaa ilman kylmää maitoa)
  • Muutama hyvä leffa.
  • Hätänumero valmiiksi paineltuna puhelimeen ja puhelin käden ulottuville.
Noilla mennään. Eli ensimmäinen päivä oksennetaan ja katsotaan leppoisasti leffoja. Lipitetään vichyä hyvin varovasti. Sitten kun alkaa tavara kestää sisällä voikin kokeilla pilttiä tai banaania. Samarinia tasaisin väliajoin särkylääkkeiden aiheuttamiin helvetillisiin närästyksiin. Ja kun ihmisraunio alkaa etäisesti muistuttaa elävää olentoa, voi mikroon pamauttaa pitsan tai jonkun muun vastaavan mätön, suurella määrällä juustoa tottakai. Päälle kolpakko kylmää rasvatonta maitoa ja olo kohenee silmissä... jos on kohetakseen. Jos iskee yökkis niin toistetaan näitä vaiheita niin pitkään kun on tarvis. Hätänumero vain kun asia on vakava!

Mutta mutta, vielä on paljon tehtävää ennen viinailoitteluja. Täytyisi tässä loppuviikosta roudailla vanhaa kamaa pois. Nojatuoli, vanhoja näyttöjä, näppäimistöjä sun muuta tietokonekrääsää. Niin, ja siivotakin pitäisi. Onhan se sitten mukavampi krapuloida ja vapista puhtoisessa ja siistissä kämpässä. Kivempi halailla puhdasta kaveria wc:ssä!
Pidetään hyvää kesäistä elämää!

-Paha "ennakkokatsaus" Vaatturi-