Kierot ihmiset! Koijarit, huijarit!

Olen tässä pohdiskellut erästä piirrettä ihmisissä. Valitetaan aina kun ei ole rahaa ruokaan ja ei ole rahaa maksaa laskuja ja ei ole rahaa ostaa sitä sun tätä. Samaiset itkuvinkutyypit istuvat kuitenkin baarissa harva se ilta. Ei tunnu baaritiskillä olevan rahapula, eikä muistu rästissä olevat vuokrat mieleen. Kummallista. Tämä toimii myös seuraavalla tavalla. Jos tällainen kyseisen ihmislajin edustaja sattuu olemaan sinulle velkaa niin koskaanhan ei ole "ylimääräistä" rahaa sitä velkaa suorittaa. Ja taas ollaan baarissa ja voivotellaan, että kun en nyt millään pysty maksamaan... muutenhan en voi dokailla.

Toki on ymmärrettävää jos sitä rahaa ei OIKEASTI ole. Tai jos sitä on sen verran, että juuri sen viimeisen viikon kuukaudesta selviät. Silloin ei mitään hätää, mutta tuo asenne korpeaa, että ei ole mukamas rahaa maksaa niitä tärkeämpiä asioita ensin ja hummailla sitten turhuuksia. Asiat tärkeysjärjestykseen! Nyt! Heti!

Mistä lie kyseinen avautuminen edes putkahti mieleeni? Monta kertaa on pitänyt asiasta vuodattaa, mutta se on aina unohtunut. Ja viimeaikoina olen näihin ihmisiin niin paljon törmännyt, joilla "ei ole koskaan rahaa." No se siitä, mitäpä pienistä. Ai niin, ajattelinpa tänään soittaa yhdestä moottoripyörästä!!! Jännittävää! Kyseessä olisi siis tällainen prätkä. Ei toki mikään tuliterä vaan tuolta 90-luvun puolelta. Malli siis on Kawasaki VN 800cc. On kyllä niin kova pyöräkuume päällä nyt, että ei tälle voi enää mitään. Kun kerta se talvisäilökin olisi tiedossa. Talveksi sitten voi kunnostaa tuon beemerin pihasta ja ajella talviajan sillä. Argh, en pysy aloillani kun polttelee niin pirusti!

Taidan mennä kylmään suihkuun, jotta vähän rauhoittuisi. Tai jos kävisi ennen sitä vetämässä sellaisen juoksulenkin, että yökkis lentää kaaressa. Luulisi tämän hopun hieman hellittävän!

-Paha "born to be wild" Vaatturi-