Raportoidaanpa hämähäkeistä taas pitkästä aikaa. Otuksilla on ollut selvästikin hieman rauhallisempi kausi, Osmoa (H. maculata) lukuunottamatta. Heimo (L. parahybana) on ollut tavallista vaisumpi, jopa ruokalutottumuksiensa suhteen. Hämähäkki tappaa kyllä kaiken mitä ruoaksi tarjotaan, mutta ateriaksi asti ei välttämättä matoparka päädy. Heimo on tehnyt yhteen nurkkaan ilmeisesti roskiksen tai jonkun varaston, koska kaikki ruokaelukat, joita ei syödä, päätyvät tuohon yhteen ja samaiseen nurkkaan. No hyvä niin. Helpottaa minun siivoustoimiani huomattavasti kun ei tarvitse etsiä matojen palasia ympäri boksia. Heimo voi kyllä muuten melko pulskasti, joten ilmassa lienee taas alkava paasto ennen nahanluontia.

Uuno (H. lividum) on syönyt normaalisti, mutta tämäkään otus ei ole liikoja touhunnut, saati näyttäytynyt, mitä otus ei tee useasti muutenkaan. Pesäluolaa ei ole laajennettu, eikä tunneleita jatkettu. Ruoka häviää aina yön aikana, joten elossa kaveri on. Ja olenhan minä toki valolla hieman häiriköinyt aina välillä tarkistaakseni otuksen kunnon.

Hämy (G. rosea) jatkaa samaa linjaa, mitä on aina vetänytkin. Liikkuu hyvin hitaasti mutta varmasti, jos on siis ylipäätään liikkuakseen. Yleensä pötköttelee paikoillaan tekemättä yhtään mitään. Vedenvaihdot kyllä kiinnostavat sen verran, että hämis saattaa tulla hieman lähemmäksi ihmettelemään operaation kulkua. Todella rauhallista meininkiä chileläinen siis viettää.

Osmo (H. maculata), kuten alussa mainitsin on aivan eri maata näihin muihin verrattuna. Juuri äsken syötin muut otukset, mutta jälleen Osmo pisti hanttiin. Ei tullut mitään ruokinnasta. Välittömästi hämiksen asumuksen kantta hipaistessa oli Osmo iloinen hymy kasvoillaan tervehtämässä minua. Hampaat vilkkuivat ja eläin oli todella kiihtyneessä tilassa. Annoin hämähäkin rauhoittua hetken ja yritin uudelleen. Ei toivoakaan. Tällä kertaa Osmo kiipesi asumuksensa kanteen kiinni "pää alaspäin", jotten varmasti tule sorkkimaan hänen huolella tehtyjä seittejä. Tätä rataa nämä ruokinnat ovat jatkuneet jo toista viikkoa. No kokeillaan huomenna taas paremmalla menestyksellä.

Eli yhteenvetona hämikset voivat hyvin ja elo kahdeksanjalkaisten kanssa on ollut viimeaikoina rauhallista, jälleen Osmoa lukuunottamatta. Btw, näin vessassani jonkunmoisen ristihämähäkin ja olin saada paskahalvauksen... onneksi olin siis vesssassa. Outoa elämää...


*LISÄYS KLO 23:11*
Laitanpa vielä ainakin pari vuotta vanhan kuvan Hämystä. Otus oli tuolloin vielä pulskassa kunnossa. Kuva on otettu terraarion siivouksen yhteydessä, joten kaikki elukoiden käsittelyä vastustavat, älkööt vaivautuko...
Hamy2.jpg
Hämy, Chilean rose (Grammostola rosea)


-Paha "invisible man" Vaatturi-