Kirjoitellaanpa vaihteeksi hämähäkeistä. Linkit lajinimissä menevät googlen kuvahaun tuloksiin. Itse ottamia kuvia omista otuksistani lisäilen, kunhan saan niitä kuvia.

Päätin pyhittää tänään hetken rakkaille lemmikeilleni ja siivota ötököiden asumuksia. Vaihdoin myös hieman Uunon (Haplopelma lividum) järjestystä. Eli ainoa esine, juomakuppi, vaihtoi paikkaansa Uunon loistokkaassa asumuksessa. On ollut karvajalka taas ahkerana luolastojensa suhteen. Luolan suuaukon paikka on vaihdettu entisestä nurkasta hieman keskemmälle. Suuaukkoa on myös laajennettu reilusti. Ymmärrän tuon, koska parina iltana Uuno on patsastellut ulkona ja otushan on kasvanut taas aivan järjettömästi. Nahkaa on luotu varmasti jossain välissä, mutta mistäpä minä tiedän koska, kun eihän tuon elukan luolaverkostoihin pääse kattelemaan, että onko vanha takki heitetty johonkin nurkkaan. Myös eläimen erittäin kaunis sininen väri alkaa päästä oikeuksiinsa.

Hämyn (Grammostola rosea) asumusta en viitsinyt sen enempää sorkkia, koska otushan ei ole syönyt taas kuukausiin. Hämis kyllä liikkuu suhteellisen paljon roseaksi, mutta sapuska ei tunnu maistuvan. Järjestystähän minä vaihdoinkin Hämylle jokunen aika sitten, joten en stressannut otusta turhaan.

Heimo (Lasiodora parahybana), tuo suosikkini syömäkone on ollut myös todella kauan paastolla. Edellisestä nahanluonnista alkaa olla yli puolivuotta, joten lähempänä takin vaihto on kuin kauempana. Heimohan on siitä ihanteellinen laji, että se on suhteellisen aktiivinen, eikä myöskään piiloudu kovin useasti. Odotan innolla öttiäisen kasvamista jättimäisiin mittoihin, jolloin saan siirrettyä hämähäkin akvaariooni, josta aion tehdä upean terran olohuoneeseeni. Heimo oli myös tänään valloittavalla tuulella ja sinkoili kuin superpallo ympäri kämppäänsä. Kovasti uhiteltiin ja hampaita vilauteltiin. Poltinkarvoja ei tänään kuitenkaan potkittu. Onkohan se rauhoittumassa?

Osmo (Heteroscodra maculata), tämän residenssin hurjin peto oli myöskin aivan oma itsensä. Sain juuri ja juuri hieman suihkuteltua Osmon erittäin hyvin seitittämää kämppää kosteammaksi ennen kuin peto sinkosikin miltei silmilleni. Tuntuu, että Osmosta alkaa päivä päivältä tulla kiukkuisempi. Olen monena iltana huomannut hämiksen valloittavan luonteen sen asumusta hieman tutkimalla. Osmo on välittömästi terransa seinässä kiinni ja hampaitaan heilutellen se toivottaa minut tervetulleeksi rikkomaan hänen huolella rakennettuja seittejään. Eli luonnetta löytyy ja siitä minä pidän! Tämänkään lajin nahanluonnista on hieman hankala sanoa mitään, koska asumus on aivan täyteen seititetty. Käytäviä kulkee siellä ja täällä, mutta asumuksen pohjalle on mahdotonta nähdä ja siellähän ne edelliset takit sitten silputaan pieniksi paloiksi, jotta omistaja ei voisi mitenkään pitää kirjaa hämähäkkinsä kehittymisestä. Pirulainen!

Eli yhteenvetona; Laatuaikaa on kiva viettää hämähäkkien kera. Koskaan ei tiedä mitä tulee tapahtumaan, mutta terveellä järjellä ja varovaisuudella (tietty myös jonkinlaisella kokemuksella) pärjää erinomaisesti. Toivon hartaasti, etten koskaan tule kokemaan puremaa miltään lajilta. Mutta jos ne hampaat lihaani täytyy iskeä, toivoisin iskijän olevan Hämy tai Heimo. Näillä kahdella kun ei ole niin voimakasta myrkkyä, mitä Uunollla ja eritoten Osmolla on. Mutta kuten sanoin, toivottavasti tuo tapahtuma ei ole ihan hetimiten kalenterissa odottamassa!

Allaoleva puku täytyisi saada. Vaatturi voisi istuskella sitten Uutena Vuotena lähipubissa miellyttävänä ilman, että kukaan häntä tunnistaisi... paitsi, että minuthan tunnistaisi kaikki. Olenhan minä hämähäkeistäni kertonut monille ihan oikeassakin elämässä...
hamis.jpg

-Paha "se mikä ei tapa, vahvistaa... paitsi ylisuuri insuliiniannos" Vaatturi-