Olisinpa Bill Gates. Olisinpa edes yhden päivän. En minä yhtenä päivänä kerkeäisi rahaa niin paljon polttamaan, että äijä siitä närkästyisi. En minä hotelliketjuilla mitään tee. En liioin jalkapallokenttien kokoisilla supermarketeilla. Mutta jos olisin päivän Billinä, voisin todellakin helpottaa läheisieni elämää ja ehkä vähän omaakin. Ihan vähän vaan...

No muutama ihminen lähipiirissäni saisi mojovan summan rahaa tililleen ja ehkäpä pari mukavaa yllätyslahjaakin. Makselisin kaikkien mukavien sukulaisteni velat ja rästit pois. Vähemmän mukaville naureskelisin, bling bling köyhät! Antaisin suuren summan rahaa pikkusiskoni tulevaisuutta ajatellen. Opiskeluihin, omaan asuntoon, autoon, ym mukavuuksiin. Ystävillekin liikenisi jotain, mutta ei mitään liioiteltua.

Itselleni rakennuttaisin omakotitalon johonkin rauhalliseen paikkaan. Mieluiten järven rannalle. Tontti saisi olla iso, sillä pihalle täytyisi saada kasvihuone ja pieni pala viljelymaata. Olisi kiva kasvattaa kaikenlaista. Hääräillä viherpeukalona kesäisinä aamuina.
Talon sisustaisin mieleni mukaan. Olisi elokuvahuone, joka toimisi myös musiikkihuoneena. Talon alimpaan kerrokseen rakennuttaisin treenikämpän huippulaitteilla. Siellä olisi kiva soitella rokkenrollia illanistujaisten lomassa. Keittiö olisi iso ja avara. Suuri jääkaappi. Sellainen jenkkikaappi. Suuri makuuhuone, SUURELLA sängyllä. Makuuhuoneessa olisi myös kotiteatteritsydeemit, luonnollisesti. Yksi suuri huone olisi eläimille. Olisi kymmenittäin hämähäkkejä. Pari isoa akvaariota. Ja ehkä sen koirankin voisin hankkia, omakotitalossa kun asustelisin. Noilla voisi aloitella. Ei kai tuossa vielä kovin montaa miljuunaa ole palanut?

Autohan pitäisi myös olla. Tai oikeastaan kaksi. Yksi kesälintta, jolla kruisailtaisiin iltaisin rantabulevardeja pitkin, toinen hienostunut citymaasturi kauppareissuille ja talven koviin olosuhteisiin. Myös mökkitieltä ei maasturilla suistuisi. Tosin sen tien voisi päällystää...

Näin elelisin jos olisin... (edes päivän)
...Bill Gates

-Paha "dreamer" Vaatturi-