Miten ihmiset voivatkaan sokaistua rahasta ja vallasta? Kuinka voidaan huumautua niin, ettei tajuta riskejä ja tiedosteta faktoja, jotka johtavat turmioon? En tiedä. Kummastuttaa vain.

Kerron pienen esimerkin. Mies on hyvissä hommissa. Palkkaa tulee ja työ on mieluisaa. Mies tahtoo lisää. Mies alkaa pelaamaan kahdesta eri paikasta omaan pussiin vetäen välistä molemmilta "työnantajiltaan". Ja nyt puhumme jälleen aroista bisneksistä. Miten tämä kyseinen mies ei tajunnut sitä, ettei hän voi olla jäämättä kiinni. Miten tämä miekkonen luuli selviävänsä siitä päivästä kun "herrasmiehet" sitten saapuvat hakemaan. Kamalaa...

Entinen "työkaverini" on siis kuollut. Päätti päivänsä viikonlopun aikana suuressa ahdingossaan. Puolitoista vuotta huijausta ja välistävetoa. Ainoa ongelma tässä oli, ettei nämä ihmiset keneltä hän huijasi ollut aivan pikkutekijöitä alallaan. Haku oli päällä kaverillani pitkään. Piileskeli aikansa, huomasi tilanteensa mahdottomuuden, ajoi autollaan tien varteen ja ampui itsensä. End of story.

Tunsin kyseisen ihmisen suhteellisen hyvin. En pysty vieläkään käsittämään sitä, että pelkkä rahan ja mammonan himo olisi ajanut hänet tuohon tilaan. Omilta ei viedä. Kuormasta ei syödä. Nämä ovat sanomattakin selviä sääntöjä. Hätäpäissään tämä mies yritti vielä kiristää minuakin. Saada itseni näyttämään osasyylliseltä hänen sotkuihinsa. Ei onnistunut.

En vain pysty tajuamaan, mutta ei kai minun tarvitsekaan. Vaikka mies onkin poissa ja olen siitä suruinen, en voi välttyä tuntemasta suuren suurta pettymystä häntä kohtaan. Loistava tulevaisuus olisi ollut edessä. Toisin kävi ja se siitä.

Kepeät mullat, buddy. Toivon ettei kukaan toista virheitäsi.

-Paha Vaatturi-