Lastenvaunut lipuvat kadulla ja erittäin nuori äiti riehuu tiellä valtoimenaan juoksentelevalle lapselle. Nuoren äidin suusta tulee sellaista tekstiä, joka tuntuu pahalta jopa raavaiden äijienkin suusta. Onneksi nuo viattomat mukulat eivät vielä ymmärrä kaikkea mitä rakas äiti heille räyhää. "En minä teitä olisi halunnut riesakseni tähän maailmaan..."

Väistämättä tulee mieleen miten vastuuttomasti nuoret ihmiset pyöräyttävän lapsia maailmaan. Itsekin tiedän pari ihmistä tästä lähipiiristäni, joilla on kova vauvakuume. Sitähän ei ajatella ollenkaan minkälainen vastuu lapsen mukana tulee. Ja pahimmassa tapauksessa kun vauvakuumeilija on lapsi osaltaan vielä itsekin. Kyllähän ihmisen täytyy tulla toimeen omillaan ennen kun jälkikasvua alkaa edes haaveilemaan. Tai minä olen ainakin sitä mieltä.

Lapsen tulevaisuus kuulostaa ruusuiselta näissä karuissa tapauksissa, joissa isipappa on nuorisokriminaali ja poliisin tuttu numero 1 ja äiti, hmm, no enemmän tai vähemmän maailman vanhimman ammatin harjoittaja.  Sitten sysätään jälkikasvu omille vanhemmille, että päästään vetämään pää täyteen.  Voe voe, ae ae. Nyt ei taas huvita enää mikään kun piti ruveta kouhottamaan.

Jättäisivät suosiolla (nämä isänmaan toivot) tyhmyyden monistamisen vähemmälle ja säästäyisivät itsekin monilta vaivoilta. Niistä lapsista puhumattakaan...

-Paha "dr. phil" Vaatturi-