Kirjoittellaanpa vaihteeksi hämähäkeistä.

Hämy (Grammostola rosea)
Syönyt pitkän paaston jälkeen oikein hyvin ja ollut kelien lämmettyä kovinkin aktiivinen. Lemmikkikivestä ei ole tietoakaan. Hieman on kaivellut, ilmeisesti maahan karanneita jauhiksia ja sisustanut muutenkin asumustaan mieleisekseen. Nyt tosin vetäytynyt saviruukkuunsa murjottamaan.

Heimo (Lasiodora parahybana)
Vieläkin odotellaan sitä kauan kaivattua nahanluontia. Otus on melkein kalju peräpäästään ja hämähäkillä on muutenkin todella komea "ghetto booty." Sisutellut on Heimokin ja välillä kiipeillyt asumuksensa seinämillä. Kamalaa katseltavaa kun tuon kokoluokan peräpään omaava hämis yrittää vaivalloisesti vielä kiipeilläkin. Noh, itsepähän tietää tekemisensä.

Uuno (Haplopelma lividum)
Nahkansa otus loi jokunen aika sitten, mutta itse hämähäkkiä näkee tuskin koskaan. Luola kattaa koko pohjapinta-alan. Luolan suuaukko on korkealle rakennettu "putkilo", joka on seititetty huolellisesti. Tuonne putkiloon pudotan jauhomadon, joka yön aikana on joko syöty tai sitten tapettu ja tuotu pihalle. Siistiä eläimiähän nämä hämähäkit ovat!

Osmo (Heteroscodra maculata)
Tämänhetkinen suosikkini Osmo on sähäkkyydessään vailla vertaa! Jo väärä katsekin hämikseen päin saa aikaan valtavat hyökkäys ja puolustusreaktiot. Kuvainnolisesti voi sanoa, että otus on hampaat ojossa jatkuvasti. No tämä kaverihan minulta jo kaksi kertaa on karannutkin. Osmo on syönyt erittäin hyvin ja asumus on laitettu täydellisesti mieleisekseen. Tekokukat on seititetty aivan piiloon ja maahan kaivettu pieni luola. Seittien seassa on myös putkilomainen piilopaikka, missä otus yleensä lymyileekin. Nahkaansa Osmo ei ole vielä minulla ollessaan luonut.

Täytyykin tästä ruveta kaivelemaan jauhikset esiin ja antamaan kavereille aamupalaa. Aamupalaa voisi kyllä melkein ottaa itsekin ja lähteä käymään pienellä kävelyllä ennen päivän pakollisia askareita paskareita. Toivottavasti ei nenäverenvuoto yllätä. Eilen jouduin ensiapuun kyseisen ongelman vuoksi. Veri on vuotanut vasemmasta sieraimesta kohta viikon säännöllisin väliajoin. Eilen yltyi sitten siihen pisteeseen tuo vuotaminen, että oli pakko antautua lääkäriin. Kotoa lähtiessä katsoin peiliin ja totesin näyn aika kammottavaksi. Kasvot valkoiset, silmän aluset mustat ja huulissa ei mitään väriä. Ensiapuun mennessäni lääkäri jaksoi vielä vitsailla, että täällähän istuu kalpea mies. Jätkähän on ku lumipenkka! 10 pistettä tälle lekurille! :)

-Paha "lumipenkka" Vaatturi-