Pakkaset ovat vaihtuneet leutoon kahden asteen plussakeliin ja vettä tihuuttaa ikävästi. Kävin lähikioskilla ja meinasin kävellä pidemmänkin lenkin, mutta kesken oli jätettävä tuon sateen takia. No, milloinkaan ei ole hyvä, sehän on totuus.

Pidin eilen hämähäkkipäivän, eli siivoilin ötököiden asumukset sekä muutin hieman chileläisen boksin järjestystä. Yleensä rauhallinen Hämy oli vallan kiukkuisella tuulella ja hetken otusta häiriköityäni sain opetuksen. Hämähäkki käännähti kannoillaan ja potkaisi aimo pöläyksän urtikoivia karvoja suoraan kasvojani kohden. Myös oikea käteni oli tuon hyökkäyksen tiellä ja nyt saa kämmenselkää repiä hulluna. Kutittaa ja kirvelee aivan tolkuttomasti. Ilmeisesti sain myös nenääni ja silmiini hieman noita ihastuttavasti pisteleviä karvoja, koska nenäverenvuoto alkoi miltei välittömästi tapahtuneen jälkeen. Voihan toki olla, että tuo johtui muustakin, mutta hyvään saumaan sattui kuitenkin. Mukavaa huomata, että Hämystäkin löytyy tulisempi puoli. Normaalisti kun otus tuppaa olemaan lauhkea kuin lammas. Aina ne yllättää.

Pienempien kanssa ei ollut suurempia ongelmia. Osmo oli ainoa, joka aiheutti hieman harmaita hiuksia. Eläin kun on niin nopea, ettei sen liikkumisia osaa/kerkeä ennakoida mitenkään. Singahtelee kuin rasvattu salama purkissaan. Kaiken hyvän päälle otukselta löytyy vielä kiitettävä määrä kiukkua ja raivoa. Varovainen saa olla. Heimon ja Uunon asumusten kunnostus sujui helposti. Heimo on myös säntäilevä ja nopea, mutta paljon helpommin hallittavissa. Hämiksen voi ohjata nätisti tuuppimalla toiseen nurkkaan siksi aikaa kun puhdistaa toista  päätyä. Uunon purkkia ei paljoa edes pysty siivoamaan, koska asumus näyttää turvelaatikolta, jossa on seitillä vuorattu reikä yhdessä nurkassa. Muita koristeluja ei siis tarvita.

Nyt on hyvä mieli taas kun sai hämähäkkien olot tarkistettua ja huollettua. Hämy on ollut ihmeissään hieman muuttuneesta järjestyksestä. Vesikuppi on eri paikassa ja mukavan piilon antava tekokasvikin vaihtoi paikkaansa. Otus tutkii ja kartoittaa muuttunutta maailmaansa. Hauskaa seurattavaa!

Laitan vielä huonon kuvan Hämystä tutkimassa asumustaan.

251666.jpg
Hämy, Chilean rose (Grammostola rosea)

LISÄYS klo 12:30
Pienestä ne lähtevät...
Laitanpa vielä yhden vanhan kuvan Heimosta. Otus on aivan vauva vielä ja mittakaavasta voin sanoa sen verran, että hämähäkki asustaa tässä kuvassa pilttipurkissa (joka oli jopa liian iso asumus.) Eli etsi kuvasta hämähäkki! :)

251687.jpg
Heimo, Brazilian salmon pink (Lasiodora parahybana)

-Paha "pitäkää hyvää elämää" Vaatturi