Ovelat pirulaiset! Nuo lehtimyyjät, retaleet!
Puhelin soi. Numero oli outo. Yleensä jätän suosiolla vastaamatta, mutta nyt ajattelin kokeilla, mitä asia koski. Aina mukava lehtimyyjähän se siellä toivotteli hyviä päiviä ja kyseli kuulumisia. Minuutin kuulemma kestäisi jos hän hieman kyselisi tarjouksesta, joka on VAIN minua varten. Just.
No ajattelin antaa kaverille mahdollisuuden. Eli tarjous oli seuraavanlainen.
Olin kuulemma vastannut suureen kyselyyn ja nyt olisi palkkio luvassa. ILMAINEN lehti puoleksi vuodeksi. Ei maksa mitään!! Jippii! (paitsi käsittelykulut 1,50e viikko) Tämän suluissa olevan lauseen myyjä sanoi valoakin nopeammin. Eli ilmainen lehti, joka ei maksa kuin 1,50e viikko.
Perkele. Halpaa kun saippua. Ja mikä tahansa lehti.

Noh, tivasin ensin tuosta "ilmaisesta" lehdestä. Myyjä selitti, että kyllä lehti on ilmainen. Se 1,50e viikko on vain KÄSITTELYKULUJA. Ei siis lehden maksuja. No mitäs prkleen väliä sillä minulle on mihin ne rahat menevät kun omasta pussistani ne kuitenkin maksan... Myyjä oli hiljaa toisessa päässä.
Seuraavaksi kyselin sitten tiettyjä tekniikkalehtiä. Eipä niitä ollut saatavilla ja alussa myyjä hehkutti, kuinka voin valita minkä tahansa lehden. Minkä tahansa lehden heidän neljän lehden varastostaan. (olisi pitänyt kysyä "hydrauliikka ja käsityö" lehtien ilmaisnäytettä)
Hommatkaa tyhmempi koijattavaksenne prkl!

Sanoin myyjälle, että en pysty nyt oikein tilaamaan, on huono hetki, on limapussin tulehdus ja muutakin inhoittavaa.
Myyjä tyytyi kiittämään ja laittoi puhelimen kiinni. Toivottavasti lisäsi minut listalleen kohtaan: "näihin numeroihin ei kannata soitella"

-Paha "sateenvarjoja saharaan" Vaatturi-