Kolmatta viikkoa flunssa päällä. Viikon ollut pahempana, kolme viimeistä päivää aivan kamalana. Öisin ei tukkoisuuden takia kykene nukkumaan, vaikka mitä tekisi ja päivisin on niin väsynyt ja sekaisin, ettei osaa tehdä mitään, vaikka kykenisikin. No, enpä minä ole toisaalta vähään aikaan sairastellutkaan, mikä on ollut mukavaa vaihtelua vuoden/parin takaisiin sairausputkiin, joten kyllä nyt voi viikon pari niiskuttaa ja köhiä!

Olen lääkinnyt itseäni lämpimällä glögillä ja glögin jälkimainingeissa kun makuhermot vähän avautuvat ja nokasta ilma virtaa, kaadellut parit dramit hyvää viskiä. Toimii! Näinä pieninä hetkinä sairastaminenkaan ei ole ihan niin kamalaa.

Muutama päivä sitten kuume kipusi yli 40 asteen, jolloin oli ensiapureissu melko lähellä, mutta kestin kuin mies! Lääkäriinhän en prkle mene kuin pakon edessä! Eikä ne sieltä mitään apua todennäköisesti osaisi antaakaan. Edellinen lekurireissu päätyi jotakuinkin seuraavanlaiseen diagnoosiin ja ohjeistukseen:

- Kyllä sinä nyt miltei terve olet. Suosittelen sinun ottavan jotain lääkettä, kehoitti nuori naislääkäri jämptisti.

Olin hetken vähän ulkona tilanteesta ja nuorehko lääkärineitokainen selvästi hieman itsekin hämmentyneenä jatkoi:

- Niin, siis normaalia käsikaupan särkylääkettä otat kuurimuotoisesti ja taudin pitäisi levon kera talttua päivässä parissa, muutoin takaisin lääkäriin.

Ok. Tuo selvensi paljon, mutta "miltei terve" jäi kuitenkin vielä mysteeriksi. Enhän minä nyt terve ole koskaan ollut, enkä terveeksi tule, mutta "miltei terve"? Nooh, nuori naislääkäri oli kuitenkin sen verran oikeassa, että tauti oli päivän parin sisällä selätetty kotoisella Buranalla ja levolla, joten kai tämä nuorehko lääkäri sitten asiansa osasi!

Aiemmasta viskilääkitsemisestäni johtuen tahtoisin Pukille (en sille Rare Exportsin kaverille) kirjoittaa pienen toivomuslistan flunssien taltuttamiseksi ja yleiseen nautiskeluun. Tuothan minulle kun maailmoja kierrät, seuraavat nautintoaineet:

Laphroaig 10 y.o
Laphroaig Cask Strength
Laphroaig 18 y.o
Bowmore 15 y.o. darkest
Lagavulin 16 y.o
Ardbeg 10 y.o
Talisker 10 y.o

Nämä vaikka aluksi niin sairastaminenkin on ihan mukavaa ja sitä saattaa useimminkin tulla harrastettua!

 

Kehnosta olosta huolimatta on pakko lähteä hoitamaan Pakollisia Asioita. Pakkanen on jälleen kiristymässä. Aamulla oli vielä mukavan leuto -9 astetta, mutta nyt näyttää jo turvallisesti -15. Ei haittaa, pukeudun kuin michelin-ukko niin eiköhän vaarallinen ja kylmä matka kotiovelta autolle asti onnistune. Jos en matkasta selviydy, toivon, että joku tulevaisuuden retkikunta löytää jäätyneen, sairaan tomumajani ja saavat selvyyttä aikamme mysteereihin, mitä tuo nyt, piru tietää, tarkoittaakaan...

-Paha "nöf nöf" Vaatturi-