Pitipä vielä tulla hiukan rähisemään.
Lähipiiristäni löytyy ihmislaji, joka varmasti löytyy jokaisen ihmisen lähistöltä. Siis tuo tyyppi, joka luulee olevansa kaikessa parempi. Aina oikeassa. Ja vähintäänkin väkisin haluaa sinut tuntemaan itseään huonommaksi. Kuulostaako tutulta? Niin arvasinkin. Olen pohtinut, mikä tekee ihmisestä tuollaisen? Onko se lapsuudesta juontuva luonteenpiirre vai aikuisena "opittu" taito? Rasittavaa se ainakin on. Ja varsinkin jos henkilö ei sitä itse tunnu ymmärtävän. Vaikka selvällä savon kielellä asiasta kyseiselle olennolle sanoisikin. Ei, pää on varmaan tehty umpiluusta...

Tämän ihmislajikkeen käyttäytyminen on erittäin vastenmielistä hyvässä seurassa. On näet tilanteita, että aina ei vaan voi välttyä kyseisen henkilön läsnäoloa ja näin esim. baarissa muukin pöytäseurue joutuu kärsimään ihmishylkiön paremmuuden kaipuustaan. Vitsejä se ei ymmärrä. Tai jos yrittää ymmärtää, niin nolaa itsensä. Jos sanot hänelle: "Menipä hyvin tänään duunissa. Tein X kappaletta myyntejä" Vastaa kiusanhenki: "Minäpä tein 100 kertaa enemmän ja sain vielä jättiboonuksen (vaikka en töissä olekaan)"

Kyseinen ihmisheimon edustaja ei voi olla onnellinen toisen puolesta. Ei piirunkaan vertaa. Kateellinen ollaan melkeinpä siitäkin jos toisella on enemmän velkaa. "Kyllähän minulla nyt aina naapuria enemmän..." Myös joutavia tarinoita tämä kaksijalkainen kertoo. Rahaa tulee ikkunoista ja ovista. Kaapit on täynnään hienoja herkkuja ja joka ilta saa hätistellä naisia nurkista. Jooh. Sitä kun on vuodet tuota kuullut osaa jo suodattaa paskajutut pois, mutta tilanne ei ole herkullinen jos seuralaisesi ei kyseisen kaverin oudoista tavoista tiedä. Jälkeenjääneeksi luulevat vielä.
Hajurakoa on siis kyseiseen "läyhyyttäjään" pidettävä.

Turhaa avautumistahan tämä on, mutta tiedätte tunteen kun joskus ei vaan pysty pitämään asioita sisällään. Itselläni on se huono tapa, että pienessä sievässä tulee sanottua asiat vähän liiankin suorasti asianomaisille. Mutta sekään ei auta aina. On vaan niin perkeleen käsittämätöntä, mitä näiden "satusetien" päässä liikkuu. Luulevatko ne oikeasti ihmisten uskovan heidän tarinoitaan? En tiedä...

Mutta onneksi voin sanoa, että anna poika palaa! Elä pilvilinnoissasi niin kauan kun ne kestävät. Vielä on kylmä kyyti sinullekin tiedossa!

-Paha "mullapa on enemmän menoja kun tuloja" Vaatturi-