Roudan ja ikijään hävittyä pihaltani paljastui jo edesmenneeksi luulemani autoni. Ajattelin tänä aamuna kokeilla sanooko bemari reilun puolen vuoden hangessa säilönnän jälkeen enää mitään. Akku minulla on ollut koko talven sisällä ja latailin sen vielä tässä pari päivää sitten täyteen. Akku kainaloon ja pihalle!
Laitoin akun kiinni ja jännittynein mielin kömmin talventunkkaisen auton sisuksiin. Virrat päälle, starttaus ja katso; auto hyrähti kolisten ja rämisten käyntiin ilman mitään ongelmia. Olin puulla päähän lyöty. No, nyt ei muuta kun myynti-ilmoitusta lehteen ja bemari kaupaksi, jollekin joka ymmärtää autojen päälle kaltaistani nörttiä enemmän. Oikeasti olen todella yllättynyt tuosta käynnistymisestä. Kävin äsken vielä pienellä koeajolla ja hyvin tuntui kulkevan. Kovin kamalasti ei kehtaa kruisailla, kun se leima autosta puuttuu. Nuo sinilakkiset "suojella ja palvella" kaverit eivät ehkä pitäisi ajeluistani. Että sellaista, mutta se amisteluista...

Tänään olisi jääkiekon huumaa tiedossa. Ässät ja HPK iskevät yhteen Porissa toisen finaalipelin muodossa. Peli on Ässille tärkeä, sillä tappio kotona tarkoittaa käytännössä mestaruuden lipumista tavoittamattomiin. Veikkaanpa, että maalivahtipelissä nähdään tänään muutama epäonnistuminen. Ennustajan lahjoja omaamatta, en ota kantaa kummassa päässä kolisee, mutta toivotaan, että HPK:n pitkään kestänyt nolla saadaan murrettua. Ja toivoa sopii, että pelissä nähdään enemmän kuin yksi maali. Rob Hisey voisi näyttää kiekonkäsittelyä vastustajalle yhden ilmaveivimaalin muodossa.

Karalahti teki sitten katoamistemput pronssipelistä ja pelasi itsensä näin ulos myös mm-kisoista. Eipä sillä, sota ei yhtä miestä kaipaa, mutta ei näyttänyt pronssi kiinnostavan koko HIFKin joukkuetta. Pronssi siis Ouluun numeroin 6-2. Outoa on tämä Karalahden temppuilu. Kyseessähän ei siis ollut ensimmäinen kerta kun Jere katoaa. HIFK on tukenut Karalahtea hänen vaikeina aikoinaan ja luottanut ja uskonut mieheen hölmöilyistä huolimatta. Mikä on Jeren kiitos joukkueelle? No, Jere kiitti ja kuittasi, otti ja katosi. Tämä on sitä urheilumieltä!

No jottei menisi ihan urheiluvöyhötykseksi niin kerrottakoon, että pari uutta hämähäkkiä olisi todennäköisesti kotiutumassa Vaatturin tykö tämän kuun aikana. Lajeista ei vielä sen enempää, koska asiat ovat vielä kesken. Innolla kuitenkin odottelen uusien mörköjen saapumista!

Nyt pikaisesti käymään rapaisessa kevätkelissä ja sitten huutamaan ja meuhkaamaan lätkän parissa!

-Paha "baboon" Vaatturi-