Tämä performanssi on jo vuosia vanha, mutta vieläkään en ole saanut sitä filmille asti. Hieman on ajatus kypsynyt mielessä ja ehkäpä tulevana kesänä voisi projektin laittaa alulleen. Kerronpa hieman...
Kyseessä olisi siis muutaman minuutin mittainen videopätkä, jossa ei tarkemmin ajateltuna ole päätä eikä häntää. Ehkä idea piileekin juuri siinä. Tarvitaan videokamera, kuvaaja, muutamia vanhoja tietokoneita, näyttöjä, kodinkoneita, vanhaa elektroniikkaa, eli joutavaa romua. Tarvitaan myös miespuolinen esiintyjä, joka ei pelkää alastomuutta. Esiintyjä ei myöskään saa olla niin kutsuttu "nätti poika" vaan karski iso mies. Mitä enemmän karvoja sen parempi, murtunut nenä ja jäyhä leuka ovat myös plussaa. Alastomalle luolamiehelle tarvitaan raavaisiin käsiin suuri puinen nuija ja ehkä pullo viinaa ennen kuvauksia (tunnelman luomiseksi). Sitten vielä kanisteri bensaa ja tulitikut. Siinäpä ne tärkeimmät. Ja kupletin juonihan olisi sitten seuraavanlainen;

Romut kasattaisiin metsässä olevalle pienelle aukiolle (paikka on jo tiedossa) bensalla voidellen. Tämän jälkeen koneet tuleen ja kamera käyntiin.

ACTION!
Hetken aikaa kuvailtaisiin kaunista metsämaisemaa ja siirryttäisiin hiljaa palaviin romppeisiin. Metsän siimeksestä alkaa kuulua epämääräistä mylvintää ja ihmishylkiö juoksee kelteiset ronskisti heiluen nuija ojossa kohti palavaa elektroniikkaa. Noh, palavat kodinkoneet ja muut joutavuudet pistävät luolamiehen pään entistä sekavammaksi ja kiroten ja manaillen hän päättää purkaa ahdistuksensa noihin liekehtiviin laitteisiin.  Ihmisraunio käy epätoivoiseen sotaansa nuijansa ja primitiivisen raivonsa avustamana liekehtivää elektroniikka-armeijaa vastaan. Huomattuaan heikkoutensa tässä teknologian oravanpyörässä luolamies jättää palavan jätteen jälkeensä ja poistuu metsän siimekseen sydäntä raastavasti mylvähdellen. Kamera kuvaa metsäin miehen häviämistä kuusikkoon ja kuva siirtyy hiljaa tähtitaivaaseen, johon enää vain kipunat kohoavat yössä loimottavasta viihde-elektroniikan palosta.
POIKKI! JA SE OLI SIINÄ! KIITOS

Vajaa viisi vuotta sitten esittelin tämän loistokkaan ideani eräällä keskustelufoorumilla ja moni tuli siihen tulokseen, että esitys toimisi erityisen hyvin japanilaisiin turisteihin. Tarkemmin pohdittuna jos tuo yleensä ketään kiinnostaisi, se olisi pakosti japanilainen hieman kieroutunut miekkonen. Pienestä maksusta turistipoloinen pääsisi itsekin riehumaan teknologian paloon kuoriutuen vaatteidensa hankaavista kahleista. Sitten vielä polaroidilla kuva matkaan vaimolle ja naapureille näytettäväksi. Näin Suomessa!

Jumalauta. Tämähän kuulostaa näin vuosien jälkeen hyvältä, vaikka itse sanonkin. Taidankin siirtyä tästä kuvakäsikirjoituksen pariin. Koekuvaukset ihmishylkiön rooliin aloitetaan kesällä. Jatkosta informoidaan OutoElämäStudiosin toimesta.

-Paha "taiteen nimissä" Vaatturi-