Kävinpä tässä eräänä päivänä ystävättäreni luona. Istuskelimme auringossa pihalla ja hörpimme kylmää colaa. Ystävätär, olkoon hän neiti S, ei tahtonut olla sisällä, koska hänellä oli mielestään niin sotkuista. Itsellänikin pääsee välillä asunnon yleisilme repsahtamaan sellaisen järjestelmällisen kaaoksen puolelle, joten tiedän kyllä tunteen. Juttelimme siivouksesta ja tarjosin apua jos häntä kiinnostaisi pieni siistimisoperaatio. Sain kantaa matot ulos ja hakata sydämeni kyllyydestä. Mainitsin kyllä neiti Ässälle, että eipä täällä asunnossasi nyt kovin sotkuista ole. Joillekin tuntuu olevan liikaa jo se jos on yksi kahvikuppi tiskaamatta altaassa. Neiti S tivasti: "Miksi ihmeessä tahdot siivota täällä kun kotonasikin olisi varmasti siivottavaa?" Niinpä. "Siksi, että näin voin unohtaa oman sotkuni ja siivoamisen tarpeellisuuden."

On vaan hauskaa touhuta muiden luona. Kotona ei meinaa jaksaa millään. Sata kertaa olen itselleni luvannut suursiivouksen jälkeen, että nyt tiskaan astiat heti käytön jälkeen, nyt imuroin HUOMATTAVASTI useammin, nyt pyyhin pölyt säännöllisesti ja pidän tavarat ojennuksessa. Niinpä niin. Viikon ehkä muistaa ja sitten on meno taas entisellään. Tosiaan noilla pienillä toimenpiteillä säästyisi siitä hirveästä urakasta, joka on aina kuukausien ryöttäisen elämäntyylin tulos. Neiti S tarjoutui tulemaan vastapalvelukseksi siivoamaan kanssani, hän kuulemma pitää kovasti myös muiden asuntojen tutk... siivoamisesta. Enpä tiedä. Itse olen sen verran vainoharhainen, että ajatuskin tekee pahaa vieraasta ihmisestä hääräilemässä täällä matalassa majassani. Ja minulla on vahva aavistus, että Ässällä on taka-ajatus tässä siivoushommassa. Ei olisi ensimmäinen kerta. Jos elämän tilanne olisi toisenlainen niin mikä ettei. Voisi antautua kesän riettaisiin pyörteisiin. Tai voisimme siivoilla useamminkin yhdessä ;)
Noh noh, pois pahat ajatukset.

Asiasta happamaan maitoon. Äsken aamuteetä valmistellessani törmäsin vastenmieliseen yllätykseen. Juon teeni maidon kanssa, kyllä, ja maitoa kaataessani mukiini pullahti haiseva kokkareklöntti. Eilen ostettua mjölkkiä prkl. Toinen purkki, avaamaton, oli samassa jamassa. Täytyy varmaan tehdä reklamaatiot siwalle. Maidot ovat luultavasti kerenneet lämmetä jossain vaiheessa matkaansa lehmästä siwaan.

Mutta nyt täytyy valmistella itseään huomisiin rientoihin. Mielenkiinto on taas kadoksissa koko juhannushumuun, mutta kai se sieltä taas löytyy kun hetki lähenee. Olisi kiva juhlistaa jussia serkun kanssa, mutta toisaalta olisi kivaa nähdä muitakin kavereita. Voisihan sitä juhlistaa eri päivinä eri paikoissa. Ensin serkun kera ja sitten kavereiden. Mittariautolla pääsee, karavaani kulkee ja koirat haukkuvat!

Hyvää Juhannusta kaikille!

-Paha "lomaa tietokoneesta kiitos" Vaatturi-