Aurinkoista sunnuntaita!
Perjantaina sain taas todisteen sitä miten joillakin ihmisillä ei ole käytöstapoja ollenkaan. Olin käymässä lähikaupassa normaaleilla ostoksillani. Saavuin kassalle, maksoin mättöni ja aloin pakata kamoja ostoskassiin. Vieressä nuorehko nainen pakkasi myös tavaroitaan. Nainen oli huolitellun näköinen. Vaaleat hiukset, hienot vaatteet päällä. Liekkö juhliin ollut menossa. Mutta, tämä kyseinen leidi pudotti mäyräkoiransa, lapin kultaa taisi olla, suoraan jaloilleni. Satsi poksahti iloisesti ja pian jalkojani koristi kaljakuorutus polvista alaspäin. Kengät olivat lasisiruja täynnä.
Otin kengät jalasta ja rupesin karistelemaan suurimpia siruja ja kaljan jämiä pois ja odotin, että tuo nainen olisi edes pyytänyt paperia tai jotain pyyhettä kassalta jolla olisin voinut hieman kuivalla itseäni, mutta ei. Arvon daami kiroaa vaan kovaan ääneen: "Perkele näitä nykyajan kahvoja" Viitaten kaljapäkin pettäneeseen kantokahvaan ja viuhtoo tuulispäänä takaisin kaupan uumeniin. Hetken päästä nainen ilmestyy hyllyjen takaa näkyviin uusi mäyris kainalossaan ja ohittaa minut sekä kassaneidin yrmeä ilme kasvoillaan. Hän ottaa kauppakassinsa ja painelee ulos lumisateeseen.

Ei anteeksipyyntöä. Ei edes pienintä pahoittelua. Kassaneiti toimi kyllä mallikkaasti ja haki minulle paperia, mutta tämä leidi ei edes katsonut minuun päin. Ihmeteltiin siinä sitten tämän miellyttävän kassaneidin kanssa kyseisen ilmeisesti erittäin kiireisen naisen käytöstä. Kaikilla ei näköjään tulekaan vaistomaisesti se anteeksipyyntö vahingon sattuessa, vaikka muka niin sivistynyttä Euroopan kansaa ollaankin.

-Paha "valivali" Vaatturi-