Sain lahjaksi puoliskoltani Dostojevskin klassikot, Rikos ja rangaistus, sekä Karamazovin veljekset. Tiettävästi blogia satunaisesti seuraa ainakin pari lukuihmistä ja luulisin, että näihin muutamaan kuuluu edes yksi tai hyvällä onnella parikin sellaista, jotka ovat kyseiset teokset lukeneet. Kysyisinkin: Kumpi ensin? Onko väliä?

Itse, leuka rintaan painautuneena ja häpeän lävistämänä, tunnustan, että en ole yhtään mitään koskaan Dostojevskin teosta edes tavaillut, joten siksi aiempi kysymys. Onko hyötyä tyylillisesti tai muuten aloittaa Rikos ja rangaistus -teoksesta? Vaiko kenties Veljeksistä? Vaiko ehkäkö sanottaen, että: "lue poika lisää ja tartu sitten myöhemmnin Doston tiiliskiviin"

Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan on tuttu ja kevyempi, ilmeisesti myös jollain tapaa samaa "linjaa" etäisesti sivuava Kuolema ja pingviini Andrei Kurkovilta. Raamattukin on luettu. Ja pakolliset Myrkyt ja Pahkasiat nuoruudessa.

Kertokaa oi kanssavöyhöttäjät mielipiteenne. Minä viimeistelen Saatanan vielä yhden kerran muistiani ja lukutaitoani virkistääkseni, pieni määrä vodkaa lasissani (joka häiritsee, sekä muistiani, että lukutaitoani).

 

-Paha "olen löytänyt jälleen lukemisen ilon, jotta löytäisin kirjoittamisen lahjan" Vaatturi-