Aurinko sokaisee silmät. Ilma on mitä mahtavin ja silmät tuntuvat tulevan ulos päästä tässä kirkkaudessa. Täytyisi vissiin ostaa aurinkolasit eli varjolasit, kuten eräs sukulaiseni asian ilmaisisi. Varjolaseja tuolla ulkona kävellessä nyt juuri tarvitseekin. Lumihanki on niin kirkas tuossa loisteessa, että kyyneleet valuvat pitkin poskia ja kipu on kova. Kotiin tullessani sisätiloissa en meinannut nähdä mitään lumisokeuteni takia.

Mutta takaisin ulos. Kävin kävelyllä lähitienoilla ja voi vaan todeta, että meneillään on ehkä kevään kaunein päivä. Räystäät tippuvat ja kävelytiet ovat sulamassa. Hiekka rahisee kenkien alla ja ilma tuoksuu erilaiselle. Ilmassa on vähän samanlainen vivahde kun kesällä sateen jälkeen. Myös yön jälkeinen tuoksu kesällä on mahtava. Siinäkin on oma vivahteensa.

Mutta asunossani on myös oma vivahteensa tuoksujen osalta. Täytyisi ilmeisesti siivota ja hieman tuulettaa. Tunkkaista... sen huomaa kun tuolta raittiista ilmasta tulee. Voisikin oikeastaan siivoilla taas vähän kaappeja. Kummallista miten niihin kertyy aina vaan turhaa tavaraa, vaikka miten yrittää olla hamstraamatta. Pelottaa mahdollinen tuleva muutto miten selviän tästä asuntoni kamojen pakkaamisesta. Varmaan pitäisi tilata joku jätelava tuohon olohuoneen ikkunan alle, mihin saisi sitten avonaisesta ikkunasta mättää kaiken turhan ja tarpeettoman roskan. Sinne lentäisi myös molemmat "sohvat". Uuteen asuntoon en näitä rohjakkeita ala roudaamaan. Hirvitykset!

Akvaariosta:
Akvaario alkaa ottamaan päähän aika pahasti. Kaikkeni olen tehnyt, jotta saisin edes jonkun horsman tuolla kasvamaan, mutta ei. Viikon pari kasvi kestää vihreänä ja sen jälkeen mätänee pois. Perkele!
On ostettu lannoitteita pohjaan ja on lisätty valoa... on juteltu mukaviakin, eikös kukat siitä tykkää? Tiedä kuuleeko nuo tuon lasin läpi mitään. Mutta jokatapauksessa tulos on aina sama: mätäneviä kasveja, joita saa noukkia kynsin hampain. Varmaan muovikasvitkin kuolisivat akvaariossani.

Olkoot kasvit kasvamatta. Vähän ankean näköinenhän tuo allas on ilman rehuja ja kyllähän ne kalatkin tykkäisivät. Mutta minä taidan lähteä yhdistetylle kävely- ja kauppareissulle. Hyötyliikuntaa nääs. Niin, milläs muulla minä kaupassa kävisinkään?

-Paha "hortonomi" Vaatturi-