Minulla on muhinut ajatus akvaarioharrastuksen lopettamisesta. En yksinkertaisesti jaksa enää taistella tuon altaan kanssa. Kasvit eivät kasva. Ei sitten millään, kaikkeni annoin. Olen uupunut. MUTTA!!
Voisin viritellä akvaariooni oikein kauniin terraarion hämähäkille. Joko chileläiselle tai sitten mahdolliselle uudelle lajille, jota olenkin jo muutamaan otteeseen tiedustellut. Tämä uusi laji olisi A. geniculata. Kyseinen (ei tuon kuvan) yksilö olisi myynnissä eräällä harrastajalla, jonka tunnen jo suhteellisen hyvin. Saisin hieman alennustakin. Geniculata olisi mainio hämppis akvaariosta muovattuun terraariooni. Toisaalta iso T. blondi olisi vielä upeampi.

Minulla oli tarkoitus, että joskus kun Heimo on aikuinen ja iso roikale, voisin siirtää sen tuohon akvaariooni, mutta hermoni eivät kestä enää tuota allasta. Heimolla kestää kuitenkin vielä pitkä aika ennen kuin se on niin suuri, että voisi asettua noin isoon asumukseen. Joten taidan ostaa tuon uuden lajin ja antaa kalat kelle tahansa. Reikäpeltikannen voisi viritellä helposti itsekin. Tai jos haluaa vielä helpommalla päästä, voi toisen puolen akvaarion kansilaseista ottaa pois ja tilalle vaikka kanaverkkoa. Akvaarioni on hyvässä kunnossa, ei siis naarmuja laseissa jne, joten se sopisi mainiosti hyvin rakennetuksi terraarioksi.

Jätämme asian vielä hetkeksi siis hautumaan... Mutta muista hämähäkeistä hieman;
Kuvat ovat googlen kuvahaun tuloksia, eivät siis omia otuksiani.
Osmo, tuo äkäisyyden kalifi on järjestänyt asumuksensa jälleen uusiksi. Seittiverkosto on hulppea ja pohjalle on kaiveltu huolellinen luolaverkosto. Yleensä Osmo viettää aikaansa seitistä ja turpeesta tehdyssä putkilomaisessa "pesässä". (Kuvia Heteroscodra maculatasta)

Heimo
, tuo Suursyömäreiden Suurvisiiri jatkaa samaa lempeää eloaan. Koskaan ei Heimo piiloudu, koskaan ei se juokse karkuun. Aina odottaa uutta ateriaansa hampaat vilkkuen ja omistajaansakin Heimo iloiten tervehtää! Valloittava otus, kuten olen jo monasti hehkuttanutkin! (Kuvia Lasiodora parahybanasta)

Uuno
, tuo luolaverkostojensa vankkumaton sininen vartija ei näyttäydy juuri koskaan. Nahkojansa luo pimeissä onkaloissaan ja jos onnekas olen, saatan Uunosta vilauksen keskiyöllä nähdä. Ei tätä otusta kannata tulla kauempaa katsomaan, vaikka otus onkin mielestäni yksi kauneimmista hämähäkeistä. Sääli, että otus elää suurimman osan elämästään rakentamissaan luolissa. (Kuvia Haplopelma lividumista)

Hämy
, tuo lempeyden perikuva patsastelee yleensä saviruukkunsa katolla. Joskus kun onni suosii voin nähdä lemmikkikiveni kävelevänkin. Hämy ei turhia stressaa vaan nautiskelee olostaan paikallaan maaten, joskus jopa viikkoja samassa kohdassa. Sähäkäksi Hämyä ei voi hyvällä tahdollakaan kutsua. Säyseä heppu. (Kuvia Grammostola roseasta)


LISÄYS klo 17:19
En muistanutkaan, minullahan oli puhelimessani kuva ystäväni G. roseasta. Ja tiedetään, eihän näitä hämähäkkejä saisi kiusata turhalla käsittelyllä, mutta... odotan lynkkausjengiä. Tässä kuitenkin ystäväni hämis Vaatturin hellässä huomassa. Säyseä kaveri tuokin.
145080.jpg



-Paha "ei se pure, ainakaan minua, tai ei ole vielä purrut, AUTS, onkohan se myrkyllinen" Vaatturi-